Beton bevonat

A beton egyértelműen a legkedveltebb belsőépítészeti anyagok egyike.
A kezdetben statikai feladattal bíró anyag mára már fontos látványelemmé vált az építészetben, belsőépítészetben, sőt már a bútorgyártásban is.
Megrendelői igénynek eleget téve cégünk 2015 óta foglakozik látszóbeton burkolat kivitelezésével.
Az eddig eltelt idő alatt számos hotel, üzlet, magánlakás, közintézmény számára készítettünk bútorokat, beton felületeket falra, fürdőszobába, padlóra, pultra.

A Favorit Beton gyártójával együttműködésben 2018 januárjában tartottuk meg a 3. glettbeton tanfolyamunkat, ahol is az érdeklődő amatőrök, jövőbeli kivitelezők oktatását tartottuk.

Hogy miért szeretjük a Favorit Glettbetont?

Az általunk használt beton olyan technológiai lehetőségeket nyújt, amit az öntött betonnal nem, vagy csak nagy nehézségek árán lehetne megvalósítani.

A speciális anyagok alkalmazásával összetett formák, légies szerkezetek, strukturált, vagy éppen sima felületek hozhatók létre.

Öntőforma kialakítása nem szükséges, az anyagot közvetlenül az elkészült felületre visszük fel, 2-3 mm vastagságban. A felvitt anyag tömege az öntött beton tömegéhez képest elhanyagolható, így lehetőség nyílik olyan helyen is alkalmazni, ahol eddig nem volt lehetséges.

Az általunk készített bútorok a felhasználók igényeihez és a helyi adottságokhoz igazodik.

A glettbeton alkalmazásával illesztésmentes felületek, padlók, konyha és fürdőszoba pultok hozhatók létre. Kis súlyának köszönhetően akár un. lebegő lépcső, falra szerelhető mosdópult, szekrény is készíthető.

Vízzáró felületkezeléssel fürdőszobában, konyhában is alkalmazható, nagy előnye, hogy felújítás során a meglévő csempe felverése nélkül elvégezhető a burkolás.

A folyamatosan bővülő színkínálat, a változatos felület strukturáltsága miatt csak a képzelet szab határt az anyag felhasználásának.

 

Glettbeton alkalmazása konyhában

A betonfelület felületkezelés után víztaszítóvá válik, így könnyen tisztítható.  Az összetett alapszerkezet kialakítása után a glettbeton felhordásával egy illesztés mentes, monolit látszóbeton felületet kapunk.

Kedvelt és praktikusan használható a beton konyhapult is.

Egy anyagból kialakítható az “L” és az “U” alak is 10-80 mm pult vastagságban.

 

 

 

 

 

 

Glettbeton a fürdőszobában

A Favorit Glettbeton függőleges és vízszintes felületen is alkalmazható. Nagy előnye, hogy nem csupán építkezéskor, de felújítás alkalmával is alkalmazható, hiszen 2-3 mm vastagságban kerül felhordásra, az öntött betonnal összehasonlítva súlya elhanyagolható.

A meglévő csempe burkolat eltávolítása nem szükséges.

 

 

 

 

Beton lépcső

Meglévő öntött beton lépcső, vagy új gipszbeton lépcső burkolása Favorit Betonnal a hibák, töredezések repedések kijavítása után lehetséges.

Az anyag tulajdonságainak köszönhetően falra rögzített lépcsőfokok, úgynevezett lebegő lépcső kialakítása is lehetséges.