Favorit glettbeton

A beton egyértelműen a legkedveltebb belsőépítészeti anyagok egyike.

A kezdetben statikai feladattal bíró anyag mára már fontos látványelemmé vált az építészetben, belsőépítészetben, sőt már a bútorgyártásban is.
Megrendelői igénynek eleget téve cégünk 2015 óta foglakozik látszóbeton burkolat kivitelezésével.
Az eddig eltelt idő alatt számos hotel, üzlet, magánlakás, közintézmény számára készítettünk bútorokat, beton felületeket falra, fürdőszobába, padlóra, pultra. A Favorit Beton gyártójával együttműködésben 2017-óta glettbeton tanfolyamunkat tartunk, ahol is az érdeklődő amatőrök, jövőbeli kivitelezők oktatása folyik.

Favorit glettbeton

Az általunk használt beton olyan technológiai lehetőségeket nyújt, amit az öntött betonnal nem, vagy csak nagy nehézségek árán lehetne megvalósítani. A speciális anyagok alkalmazásával összetett formák, légies szerkezetek, strukturált, vagy éppen sima felületek hozhatók létre. Öntőforma kialakítása nem szükséges, az anyagot közvetlenül az elkészült felületre visszük fel, 2-3 mm vastagságban. A felvitt anyag tömege az öntött beton tömegéhez képest elhanyagolható, így lehetőség nyílik olyan helyen is alkalmazni, ahol eddig nem volt lehetséges.

Alkalmazási területek

Az általunk készített bútorok a felhasználók igényeihez és a helyi adottságokhoz igazodnak. A glettbeton alkalmazásával illesztésmentes felületek, padlók, konyha és fürdőszoba pultok hozhatók létre. Kis súlyának köszönhetően akár un. lebegő lépcső, falra szerelhető mosdópult, szekrény is készíthető. Vízzáró felületkezeléssel fürdőszobában, konyhában is alkalmazható, nagy előnye, hogy felújítás során a meglévő csempe felverése nélkül elvégezhető a burkolás. A folyamatosan bővülő színkínálat, a változatos felület strukturáltsága miatt csak a képzelet szab határt az anyag felhasználásának.

 

Felület előkészítése

Az alapfelület minősége kulcsfontosságú a látszóbeton felület kialakításában. Stabil, száraz, töredezettségmentes felület szükséges a glettbeton felviteléhez. Csiszolással, portalanítással, aljzatkiegyenlítéssel, dilatációs hézag vágással és szükség esetén betonvarrással orvosolható a probléma.

Kérjen ajánlatot még ma!

Betonvarrás

Felület előkészítése betonvarrással. Amennyiben az alapfelület már eleve repedt, a glettbeton repedések kiküszöbölésére alkalmazzuk.